Poliitikkojen ajatuksia Suomen matkailun tulevaisuudesta
Torstaina 15.00-16.30

 • Matkailun merkitys Suomelle?
 •  Mikä merkitys matkailun kasvulla on Suomelle? 
 • Mitä toimenpiteitä nopeamman kasvun aikaansaamiseksi ollaan valmiita tekemään?
 • Miten Suomen matkailun loppuvuodesta 2016 saama noste monelta taholta mm. uudet lentoreitit, Lonely Planetin 3.sija, Alibaban jättilanseeraus Suomessa ja National Geographic suosittelu matkakohteeksi vuonna 2017, näkyy konkreettisina toimenpiteinä?

 

 Tule kuulemaan uuden 29.12. aloittavan elinkeinoministeri Mika Lintilän ja paneelissa mukana olevien kansanedustajien - Ville Skinnari (sdp), Antti Kaikkonen (kesk.), Sari Essayah (kd) ja  Sari Multala (kok.) - ajatuksia mm. näihin kysymyksiin. Paneelikeskustelun moderoivat AhoGroup Oy:n hallituksen puheenjohtaja Miia Porkkala ja Suomen luontokeskus Haltian johtaja Tom Selänniemi, jotka toimivat TEMin nimeämän matkailun yhteistyöryhmän puheenjohtajina.

 

Seminaarin kulku

 • Matkailun kasvu tehdään yhdessä
    - Elinkeinoministeri Mika Lintilä (29.12.-), työ- ja elinkeinoministeriö
 • 4 hyvää syytä panostaa matkailuun
    - Matkailun erityisasiantuntija Nina Vesterinen, työ- ja elinkeinoministeriö
 • Paneeli: Ville Skinnari (sdp), Antti Kaikkonen (kesk.), Sari Essayah (kd) ja Sari Multala (kok)
 • Moderoijina Miia Porkkala ja Tom Selänniemi

 

Seminaari järjestetään järjestetään yhteistyössä TEMin kanssa.


Ilmoittautuminen

Seminaari on maksuton ja siihen voi ilmoittautua TÄSTÄ.

Esittelyt

Lintilä Mika 5 kasvokuva.jpg
Tuleva (29.12.-) elinkeinoministeri Mika Lintilä  on viidennen kauden kansanedustaja Keski-Pohjanmaalta. Hänet valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 1999.  Hän toiminut pitkään eduskunnan valtiovarainvaliokunnan ja talousvaliokunnan jäsenenä.  Koulutukseltaan  hän on hallintotieteiden kandidaatti.

 
Vesterinen.jpg

Nina Vesterinen toimii työ- ja elinkeinoministeriössä matkailun erityisasiantuntijana. Hän vastaa Suomen matkailupolitiikkaan liittyvien asioiden valmistelusta ja seurannasta, toimii Suomen edustajana kansainvälisissä matkailun komiteoissa sekä vastaa Visit Finlandin toiminnan ohjauksesta.  Hänellä on 30 vuoden kokemus matkailun eri toimialoilta.

 

miia lapin yliopisto 9.2016.jpg

Miia Porkkala toimii perheyhtiö AhoGroupin hallituksen puheenjohtaja. Aiemmin hän on toiminut  Rukakeskus Oy:n ja Pyhätunturi Oy toimitusjohtajana, jotka kuuluvat AhoGroup:iin. Hän toimii myös TEM:n nimittämän Matkailun yhteistyöryhmän puheenjohtajana. Työryhmän tavoitteena on koota ja priorisoida matkailutoimialan kilpailukyvyn kannalta tärkeät linjaukset vietäväksi  hallituksen puolivälitarkasteluun ja hallitusohjelmaan 2019.


 tom selänniemi.jpg
Suomen luontokeskus Haltian johtaja Tom Selänniemi on pitkän linjan matkailun ammattilainen. Hän on toiminut tutkijana, Aurinkomatkojen varatoimitusjohtajana ja kestävän matkailun asiantuntijana.

 

Ville Skinnari.jpg
Ville Skinnari on kansanedustaja Hämeestä. Hän on talousvaliokunnan, perustuslakivaliokunnan ja Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsen. Hän toimii Pohjoismaiden neuvoston liikenneraportoijana sekä Pohjoismaisesta matkailusta vastaavana edustajana.

 

Antti Kaikkonen.jpg
Antti Kaikkonen, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja neljännen kauden kansanedustaja Tuusulasta.  Hän on työssään ja vapaa-ajallaan matkustanut runsaasti sekä Suomessa että maailmalla. Matkailijana hän viihtyy yhtä hyvin luonnon keskellä, kaupunkilomalla tai perheen kanssa rannalla. Kansanedustajana Kaikkonen näkee matkailualan yhtenä tärkeistä suomalaisista työllistäjistä, joka luo palveluita ja työtä eri puolille Suomea. Siksi suomalaisen matkailun isoa potentiaalia ja kysyntää on hyödynnettävä ja matkailualan kasvua edistettävä.

 

 sari-img-9903_press
Sari Essayah, 49, on Kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja kansanedustaja Savo-Karjalan vaalipiiristä. Essayah työskenteli Kristillisdemokraattien europarlamentaarikkona 2009-2014 Euroopan parlamentin suurimmassa poliittisessa ryhmässä EPP:ssä – Euroopan kansanpuolue (kristillisdemokraatit). Sitä ennen hän toimi KD:n puoluesihteerinä ja kansanedustajana Varsinais-Suomen vaalipiiristä. Sari Essayah on Vaasan yliopistosta valmistunut kauppatieteiden maisteri ja työskennellyt ennen uraansa politiikassa mm. business controllerina ja tilintarkastajana liike-elämän palveluksessa. Lapsuutensa ja nuoruutensa hän on asunut Pohjois-Savossa Lapinlahdella, jossa perheineen asuu myös nyt. Perheeseen kuuluu aviopuoliso ja kaksi tytärtä sekä kissa. Perheessä liikuntaharrastukset ja seurakunnan toimintaan osallistuminen ovat tärkeitä. Opiskeluvuosinaan Sari Essayah edusti Suomea yleisurheilumaajoukkueessa. Urheiluelämään Essayah osallistuu edelleen järjestötyön kautta. Viime kesänä hänet valittiin Kansainväliseen Olympiakomitean jäseneksi, josta seurasi myös paikka Suomen Olympiakomitean hallituksessa.

 

Sari Multala.JPG
Sari Multala on kansanedustaja Uudeltamaalta sekä sivistys- ja ympäristövaliokuntien jäsen. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri. Sari on urheilu-uransa aikana matkustanut purjehtimassa ympäri maailmaa, mutta viime aikoina kisamatkat ovat vaihtuneet perhematkailuun pienten lasten kanssa. Sari on maailmalla matkatessaan havainnut Suomen matkailun mahdollisuudet erityisesti luonto-, kalastus- ja liikuntamatkailussa.