Valmismatkalainsäädäntö uudistuu
Perjantaina 10.30-11.15

Valmismatkalainsäädäntö muuttuu, kun uusi pakettimatkadirektiivi pannaan täytäntöön Suomessa. Oikeusministeriön lainsäädäntöneuvos Katri Kummoinen kertoo matkailualan toimijoiden velvoitteisiin tulevista muutoksista ja miten entistä suurempi määrä toimijoita on jatkossa tämän lain piirissä.

Matkapaketin käsite laajenee. Lainsäädäntö koskee jatkossa paitsi matkanjärjestäjän etukäteen kokoamia paketteja myös muuntyyppisiä, esimerkiksi internetin kautta varattavia matkapalvelujen yhdistelmiä. Matkanjärjestäjien on tarpeen päivittää ennakkotietomateriaalinsa ja sopimusehtonsa.

Matkapakettien lisäksi lainsäädännön piiriin tulevat myös ns. yhdistetyt matkanjärjestelyt. Markkinoinnista ja liiketoimintamalleista riippuen säännökset voivat koskea esim. majoitusta myyviä hotelleja, maatilamatkailuyrityksiä, kuljetusyhtiöitä ja ohjelmapalveluyrityksiä, jos ne edesauttavat toisen matkailupalvelun hankkimista muulta yritykseltä.

Tule kuulemaan, missä vaiheessa lainmuutos on ja minkälaisia muutoksia on tekeillä. Näin pystyt valmistautumaan ajoissa tulossa oleviin muutoksiin. 

 

Ilmoittautuminen

Seminaari on maksuton ja siihen voi ilmoittautua TÄSTÄ.

Kummoinen Katri_kuva_nyblin.JPG

Katri Kummoinen, oikeusministeriön lainsäädäntöneuvos ja uuden pakettimatkadirektiivin täytäntöönpanosta vastaavan työryhmän pj.