Helsinki Declaration 2.0 -lanseeraus ja allekirjoitustilaisuus

Torstaina 16.1.2020 kello 11.45-12.15 / Matkatieto-lava hallissa 1

Uuden Helsinki Declaration 2.0 -julistuksen lanseeraus ja allekirjoitustilaisuus pidetään Matka 2020 -messuilla. Tämä on ensimmäinen tilaisuus yrityksille, toimijoille ja organisaatioille tulla allekirjoittamaan päivitetty sitoomus. 

Helsinki Declaration 2.0 -julistus on Suomen matkailuelinkeinon sitoumus vastuulliseen matkailuun. Se on avoin kaikille vastuullisesta matkailusta kiinnostuneille matkailualan toimijoille edelläkävijöistä aloittelijoihin. 

Julistus ei ole lista pääsyvaatimuksista, joiden tulisi allekirjoitushetkellä olla sataprosenttisesti täytetty, vaan yrityksen sitoumus jatkaa oman toiminnan kehittämistä vastuullisemmaksi. Julistuksen allekirjoittajat sitoutuvat periaatteisiin, joiden pohjalta ne toteuttavat kukin omia konkreettisia toimenpiteitään.

Julistukseen sitoutuminen voi olla ensimmäinen askel esimerkiksi kohti virallista vastuullisen matkailun ohjelmaa tai serfikaattia.

 Helsinki Declarationin ensimmäinen versio allekirjoitettiin ensimmäistä kertaa Matka 2009 -messuilla. Sen on allekirjoittanut yli sata matkailualan toimijaa. Joukossa on edustettuina koti- ja ulkomaanmatkailu, maa-, vesi- ja lentoliikenne, majoituspalvelut, matkanjärjestäjät, matkatoimistot ja ohjelmapalvelut. Mukana on myös matkailuorganisaatioita, yhdistyksiä, oppilaitoksia ja matkailulehdistöä.

Julistuksen päivitys aloittaa prosessin, jossa seurataan vastuullisen matkailun tekoja matkailualalla. Tavoitteena on pitää vastuullisuusteema esillä ja jakaa tietoa.

Seminaarin aluksi Suomen matkatoimistoalan liiton Vastuullisen matkailun työryhmän puheenjohtaja Timo Saranpää pitää alustuksen aiheesta ja muutamat yritykset kertovat omista vastuullisista teoistaan.

 

Ilmoittautuminen

Seminaari on maksuton ja siihen voi ilmoittautua TÄSTÄ / Kaikki seminaareihin ilmoittautuvat saavat messulipun, joten jos sinulla ei vielä sellaista ole, ota yhteyttä osoitteeseen jenni.kemppainen@smal.fi.


KTM Timo Saranpää on Kon-Tiki Toursin yrittäjä-toimitusjohtaja sekä hotelli-, ravintola- ja matkailualan tuloksellisuuden kouluttaja ja tietokirjailija. Timo toimii aktiivisesti useissa järjestöissä, mm.  Suomen Ekonomien ja AKY-Akavalaiset yrittäjät ry:n puheenjohtajana. Timo vetää SMALin vastuullisen matkailun työryhmää ja on mukana useiden yritysten hallituksissa.