Keskustelua matkailualan vetovoimaisuuden lisäämisestä

Perjantaina 20.1.2022 kello 12.15-13.15 / Matkatieto-lavalla hallissa 6 (osasto 6b2) 

Matkailualalla vallitsee työvoimapula, joka tietyillä alueilla voi olla jopa este yritysten kasvulle.

Paneelissa keskustellaan siitä, miten sekä yritykset että työmarkkinajärjestöt voisivat edesauttaa matkailualan työvoimatilanteen paranemista, lähteneiden työntekijöiden houkuttelua takaisin alalle ja uusien työntekijöiden innostamista alaa kohden.

Panelisteina ovat Mari Suihko – Elämys Group , Antti Veirto – Palvelualojen ammattiliitto PAM, Janne Arponen – Maili ry ja Satu Pesonen – Visit Levi. Paneelia moderoi Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.


Ilmoittautuminen

Matkatieto-seminaarit ovat maksuttomia ja niihin voi ilmoittautua TÄSTÄ / Kaikki seminaareihin ilmoittautuvat saavat messulipun, joten jos sinulla ei vielä sellaista ole, ota yhteyttä osoitteeseen jenni.kemppainen@smal.fi.

Puhujat

Janne.jpg
Janne Arponen on Maili ry:n (Matkatoimistoalan työntekijöiden yhdistys)  puheenjohtaja. Hänellä on pitkä ja monipuolinen ura matkailualalla eri tehtävissä mm. myynti, lähtöselvitysvirkailija ja matkaopas sekä  nykyään matkanjärjestäjän tuotanto-osastolla työskentely.

  

Mari.jpg
Mari Suihko vastaa Elämys Groupilla henkilöstöasioista. Hänellä on laaja kokemus useista eri tehtävistä matkailualalla muun muassa myynnin-, markkinoinnin ja erilaisten projektien parissa.

Satu.jpg
Satu Pesonen on Visit Levin toimitusjohtaja. Hän siirtyi ravintola-  ja catering alan taustalla haaveammattiinsa tapahtumien tuottajaksi ja myöhemmin projektijohtajaksi tapahtumamarkkinointi-toimistoon. Syksyllä 2018 hän muutti Leville tekemään tapahtumia kuten Alppihiihdon maailmancupia ja Ylläs-Levi hiihtoa. Esihenkilön siirryttyä toisiin tehtäviin hän aloitti Visit Levin toimitusjohtajana syksyllä 2021.

Antti.jpg
Kuvaaja Eeva Anundi
Antti Veirto on Palvelualojen ammattiliitto PAMin tutkimuspäällikkö. Hän on työskennellyt työmarkkina-asioiden parissa vuodesta 1996, aluksi työvoimahallinnossa ja myöhemmin PAMissa. Työhön nykyisin kuuluu niin yksityisten palvelualojen työllisyystilanteeseen, kuin työvoimapolitiikkaan ja työelämän muutoksen liittyvät kysymykset.