Merkki kerrallaan kestävän matkailun konkariksi!

Perjantaina 19.1.2024 kello 14.20–15.10 / Matkatieto-lava hallissa 6 (osasto 6b2) 
Yhteistyössä JOTPA-hanke

Haluatko kehittää osaamistasi kestävän matkailun teemoista? Miten voit osoittaa asiakkaalle tai työnantajalle, että sinä olet kestävän matkailun asiantuntija?

Kestävän matkailun osaamismerkit -hanke (2022–2024) tarjoaa joustavan mahdollisuuden kehittää ja tunnustaa kestävän matkailun osaamista digitaalisten osaamismerkkien ja verkkokoulutuksen kautta. Seminaarissa esittelemme työelämäyhteistyössä luodun osaamismerkistön, jonka avulla matkailualan työntekijä, yrittäjä tai kehittäjä voi osoittaa kestävän matkailun osaamista neljällä kielellä: suomeksi, englanniksi, ruotsiksi ja saameksi. Osaamismerkistöllä pyritään vastaamaan kestävän kehityksen todellisiin osaamistarpeisiin matkailualalla. Merkit skaalautuvat kahdelle tasolle:
1) Kestävän matkailun osaaja, joka ymmärtää ja huomioi kestävän matkailun perusteet omassa työssään.
2) Kestävän matkailun asiantuntija, joka kehittää ja ohjaa kestävää matkailua organisaatiotasolla.

Osaamismerkit on kytketty osaksi keväällä 2024 käynnistyvää verkkokoulutusta, jossa matkailualalla työskentelevät voivat päivittää osaamistaan kestävän matkailun keskeisistä teemoista: vastuullisuusviestintä, esteettömyys ja monimuotoisuus, kestävä tuotteistaminen, paikalliskulttuuri ja perinteet, sidosryhmäyhteistyö sekä matkailun vaikutusten arviointi. Koulutuksen jälkeen osaamismerkit toimivat digitaalisena tunnustuksena kestävän matkailun hallitsemisesta, joka on ennakoivan ja menestyvän matkailutoiminnan edellytys.

Tule seminaariin kuulemaan lisää. Pääset saman tien testaamaan kestävän matkailun osaamistasi ja voit lähteä kotiin jo yhden osaamismerkin rikkaampana!

Kestävän matkailun osaamismerkit -hanketta koordinoi Oulun ammattikorkeakoulu, ja se on toteutettu yhteistyössä Turun yliopiston, Lapin yliopiston, Turun ammattikorkeakoulun, Lapin ammattikorkeakoulun, Koulutuskuntayhtymä REDU:n ja SMAL ry:n kanssa. Hanke on saanut rahoitusta vuosille 2022–2024 Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskukselta (JOTPA).

Seminaarissa paneelikeskustelu aiheesta Vastuullisilla teoilla kohti kestävää päämäärää!

Mikä motivoi matkailuyrityksiä kulkemaan kohti kestävää matkailua?
Mitä haasteita on tullut vastaan ja miten niistä on selvitty?
Entäpä miten saada kannustettua koko henkilökunta työskentelemään yhteisen tavoitteen eteen?

Aiheesta keskustelemassa
Tom Selänniemi, Sustainable Tourism Development Manager, Business Finland
Jonna Wood, Business and Marketing Development Lead, Aurora Holidays
Oula Harjula, Kehitysjohtaja, InnoGreen Oy

 

Ilmoittautuminen

Matkatieto-seminaarit ovat maksuttomia ja niihin voi ilmoittautua TÄSTÄ / Kaikki seminaareihin ilmoittautuvat saavat rekisteröitymiseen oikeuttavan koodi ilmoittautumisen vahvistusviestissä. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä osoitteeseen jenni.kemppainen@smal.fi.