Vastuullisuuskilpailun finaali

Torstaina 18.1.2024 kello 15.30–16.45 / Matkatieto-lava hallissa 6 (osasto 6b2) 
Yhteistyössä Matkamessut

Matka 2024 ja SMAL haastoivat matkailualan yritykset vastuullisuuskilpailuun, jossa haetaan matkailun vastuullisuuteen pohjautuvia matkailutuotteita ja -palveluita. Kilpailun finaalissa on jaossa Suomen Messusäätiön myöntämä 10 000 euron palkintoraha.

Vastuullisuuskilpailu kutsui Matkailualan yritykset ja muut toimijat ilmoittamaan oman vastuullisen matkailutuotteensa tai -palvelunsa mukaan kilpailuun. Vastuullisuuskilpailuun haetaan tuotteita tai palveluita, joissa vastuullisuus on keskiössä, ja jotka toimivat hyvinä esimerkkeinä ja suunnannäyttäjinä muille.

Kilpailu on ollut avoin kaikille Suomessa matkailualalla toimiville yrityksille ja muille toimijoille. Kilpailun tuomaristo on valinnut 5 finalistia kiinnittäen valinnoissaan huomiota ehdolla olevan matkailutuotteen tai -palvelun vaikuttavuuteen, skaalautuvuuteen ja toistettavuuteen. Kilpailu on avoin kaikille Suomessa toimiville yrityksille ja organisaatioille. Ehdolla olevien tuotteiden tai palveluiden tulee myös olla myynnissä ja tarjolla vuonna 2024.

Tuomariston valitsemat finalistit esittelevät tuotteensa tai palvelunsa 5 minuutin pitchauksissa ja tuomaristo valitsee voittajan tämän jälkeen. Voittaja saa Suomen Messusäätiön myöntämän 10 000 euron palkintorahan. Pitchaukset voi tehdä suomen tai englannin kielillä.

Kilpailun finalistit ovat
Kasnäsudden
Haltia Lake Lodge
Matkatoimisto Aventura
Scandic Hotels
Viking Line

Finaalin ohjelma
15.30 Pitchauskilpailu
16.00 Puheenvuoro vastuullisesta matkailusta: Vastuullisuuden ulottuvuudet muutoselämyksen mahdollistajana

Miten vastuullisuuden eri ulottuvuudet näyttäytyvät matkailuyrityksissä? Miten olisi mahdollista yritystoiminnassa ja palveluissa tukea asiakkaan ajatusmaailman, käyttäytymisen tai arjen toimintamallien muutosta? Muutosmatkailu on yksi matkailun nousevista trendeistä maailmalla. Tule kuulemaan, mistä muutosmatkailussa on kyse ja miten vastuullisuus ja muutoselämys näkyvät matkailuyrityksissä. Ohjelmassa avataan vuoden 2023 aikana kerätyn yrityshaastatteluaineiston (21) tuloksia.

Ohjelman tarjoaa: Kestävyyttä edistävien muutoselämysten liiketoiminnalliset mahdollisuudet matkailualalla -hanke, jota toteuttavat yhteistyössä LAB-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Rahoittajana hankkeessa toimii Business Finland.

Esiintyjät: Muutosmatkailuhanke/ Riitta Koivisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Petra Blinnikka, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

16.30 Matka Vastuullisuuskilpailun palkinnonjako

Tule siis kuulemaan, mikä finalisteista on vuoden 2024 voittaja!

 

Ilmoittautuminen

 Matkatieto-seminaarit ovat maksuttomia ja niihin voi ilmoittautua TÄSTÄ / Kaikki seminaareihin ilmoittautuvat saavat rekisteröitymiseen oikeuttavan koodi ilmoittautumisen vahvistusviestissä. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä osoitteeseen jenni.kemppainen@smal.fi.